2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország
Forrás: Teraz.sk

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

A magyar rendőrség felszámolta a hatalomátvételre készülő, nyolc gyanúsítottból álló csoportot, amely korábban bejelentette, hogy ellenállás esetén mind a rendőrséget, mind a hadsereget lefegyverzik. A hírt a rendőrség szerdán közölte a police.hu honlapon - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

Kedd reggel 150 rendőr, a Terrorelhárítási Központ (TEK) tagjainak segítségével, tíz magyarországi helyszínen avatkozott be.

A razzia 11 embert érintett, akik közül hét férfi és egy nő gyanúsítottat hallgattak ki. Közülük egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit vettek őrizetbe.

A csoport tavaly novemberben egy közösségi oldalon közzétett videóban jelentette be, hogy létrehozza az úgynevezett Szkíta Magyarországot, és megkezdi egy nemzeti szabadcsapatok felfegyverzését - közölte a rendőrség.

A rendőrök több helyszínen éles pisztolyokat, lőszereket, támadó puskákat, gáz- és riasztófegyvereket, valamint gumilövedékeket és légfegyvereket találtak a gyanúsítottaknál.

A lefoglalt tárgyak között voltak különböző, Magyarország létezését tagadó dokumentumok és a Szkíta Magyarország nevű szervezetre vonatkozó iratok is.

A rendőrség az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületének bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást. Az állítólagos magyarországi szkíták a múltban már próbálták nemzeti kisebbségként bejegyeztetni magukat, de sikertelenül.

A szkíták iráni törzsek tagjai voltak, akik a dél-oroszországi sztyeppéken vándoroltak a Kr. e. 8. századtól a 2. századig.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

2024. Július 15. 09:48, hétfő | Sport

Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel megszerezte negyedik Európa-bajnoki címét

A spanyolok magabiztos játékkal, pontvesztés nélkül zárták a kontinensviadalt, megszerezve a rekordot jelentő negyedik EB-címet.

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.