2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi
Forrás: Teraz.sk

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos. Ezt Robert Kaliňák (Smer-SD) miniszterelnök-helyettes és védelmi miniszter jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórház képviselőivel együtt.

Miriam Lapuníková, a kórház igazgatója hozzátette, hogy a miniszterelnököt öt órán át műtötte két sebészcsoport. A kórházban az intenzív osztályon ápolják. "A páciensnek több lőtt sebe volt" - erősítette meg az igazgató. Kérte, hogy az újságírók tartsák tiszteletben Robert Fico magánéletét.

Kaliňák köszönetet mondott a kórház valamennyi orvosának. "Az állapota továbbra is nagyon súlyos, éppen a sérülések összetettsége miatt, de mindannyian szeretnénk hinni abban, hogy sikerül kezelni a helyzetet" - tette hozzá.

A miniszterelnököt szerdán (május 15.) a nyitrabányai (Handlová) rendkívüli kabinetülést követően lőtték meg. A helyszínen több lövés is eldördült, a támadót pedig őrizetbe vették. Fico életveszélyes állapotban volt. Helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba.

Forrás: teraz.sk

Címkék: merénylet, Robert Fico

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 04. 14:30, csütörtök | Rendőrségi

Megváltozott a miniszterelnök elleni merénylet jogi minősítése

A vádlott ellen most terrortámadás különösen súlyos bűncselekménye miatt indítanak eljárást.

2024. Május 31. 07:31, péntek | Rendőrségi

Nagyszabású rendőri fellépést váltott ki a hamis bombariadó Bécsben

A rendőrség nagyszabású akciót indított, amelynek során a rendőrök átkutatták az állomás környékét.

2024. Május 03. 10:11, péntek | Rendőrségi

Bombariadó Pozsonyban: A rendőrség több általános iskolát is evakuált

A rendőrség vizsgálja a pozsonyi iskoláknál bejelentett robbanószerkezetekről szóló fenyegetéseket. Közben megkezdték a szóban forgó iskolák evakuálását.