2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország
Forrás: Teraz.sk

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.

Robert Fico szlovák miniszterelnök a legfontosabb hónapokban nem lesz jelen. Nemcsak az Európai Parlament képviselőiről fognak dönteni, ezek az európai parlamenti választások és az amerikai elnökválasztás háborús és békés kérdésekben is dönteni fog. Ezt Orbán Viktor magyar miniszterelnök mondta pénteken a Kossuth Rádiónak adott szokásos interjújában, hozzátéve, hogy imádkoznak Ficóért, aki élet és halál között van - jelenti a TASR budapesti tudósítója.

"Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európa azon területe veszélyes régiónak számított. Mindenki megdöbbent és elborzadt akkoriban. Európa most eljutott arra a pontra, hogy az erőszak szintje megemelkedett" - hangsúlyozta Orbán Viktor a Fico elleni merénylet kapcsán.

Rámutatott, hogy amikor az ukrajnai háború elkezdődött, akkor a békés Európa fokozatosan háborúpártivá vált. "Az európai vezetők felfogásában az erőszak a mindennapok részévé vált, amikor Európa először csak sisakokat akart küldeni Ukrajnába, most pedig már fegyvereket küld, és katonák kiküldéséről is szó van" - magyarázta.

A magyar miniszterelnök szavai szerint azonban Magyarország azért csatlakozott az EU-hoz, mert úgy gondolja, hogy ez egy olyan közösség, amelynek érdeke a béke.

Orbán Viktor megjegyezte, hogy most kétszer olyan keményen kell majd dolgoznia, és hangsúlyozta, hogy a béke hívei nem gyávák.

A magyar kormányfő a szlovák miniszterelnök elleni merénylet elkövetőjét katonapárti, progresszív gondolkodású, baloldali személynek tartja, de szerinte meg kell várni a titkosszolgálatok nyilatkozatát.

Orbán szerint a háborúpártiak most egymás között tárgyalnak, ezért ment Kijevbe Alexander Soros és az amerikai diplomácia vezetője, Antony Blinken is. "Libabőrös leszek a NATO katonai missziójának gondolatától Ukrajnában, mert a NATO egy védelmi szövetség, Ukrajna területe pedig nem része ennek a katonai védelmi szövetségnek" - hangsúlyozta.

Forrás: teraz.sk

Címkék: Fico, orbán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:48, hétfő | Sport

Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel megszerezte negyedik Európa-bajnoki címét

A spanyolok magabiztos játékkal, pontvesztés nélkül zárták a kontinensviadalt, megszerezve a rekordot jelentő negyedik EB-címet.

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).