2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 26. 11:10, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: teraz.sk

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

Pozsony: A város szerint a ligetfalusi villamosvonal építése jól halad

A vonal építését a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon 2021. november végén kezdte meg az NS MHD Petržalka Egyesület beszállítói csoportja.

A főváros tájékoztatása szerint a ligetfalusi villamosvonal építése a Jungmannova - Janíkov dvor szakaszon az utóbbi hónapokban jelentős haladást és nagyobb aktivitást mutat. Hetente 140-190 munkást osztanak be, vagyis körülbelül kétszer annyit, mint tavaly. Ezt a város a közösségi hálóján jegyezte meg.

"Azonban továbbra is arra törekszünk, hogy ez a szám növekedjen. A Ligetfalu felé közlekedő villamos számunkra a legfontosabb prioritás" - jelentette ki a pozsonyi önkormányzat.

Az építési munkálatok több szakaszon is zajlanak. Az Oroszvári úti híd tartószerkezetét például már teljesen lebetonozták. A Romanová utcában is folynak a munkálatok, ahol néhány héten belül megkezdődik az átkelő építésének második szakasza. Folytatódik a munka a Szent Család templomnál lévő hídon is, és megkezdődött a munka a leendő Kutlík utcai hídon is.

A Jantárová út közelében végzett földmunkák során talált veszélyes hulladékot teljes mértékben eltávolították. A Jantárová úton, a Lietavská és a Betliarská utca között, valamint a Jasovská utcai villamos átjárónál is folytatódnak az építési munkálatok. Teljes gőzzel zajlanak a munkálatok a Panónska-i hídon, a fordulókörön és a nagy csarnok területén is.

Március végén Pozsony városa bejelentette, hogy az építési vállalkozó a tárgyalásokat követően vállalta, hogy 2024. december 15-ig átadja az új villamosvonalat. Ezen időpontig kell átadnia a vonal ideiglenes használatba vételének engedélyezéséhez szükséges összes dokumentációt is. 2025 augusztusáig be kell fejeznie a fennmaradó építési objektumokat is, amelyek nem szükségesek magának a villamosvonalnak az üzemeltetéséhez, mint például a Kutlík utcai híd.

A költségek nagy részét uniós forrásokból fedezik. Az önkormányzat szerint az építkezés kezdettől fogva több problémával is szembesült. A munkálatok a múltban átmenetileg többször is jelentősen lelassultak. A város többször tárgyalt a kivitelezővel a munkálatok intenzitásának növeléséről.

Forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:48, hétfő | Sport

Spanyolország 2-1-re legyőzte Angliát, ezzel megszerezte negyedik Európa-bajnoki címét

A spanyolok magabiztos játékkal, pontvesztés nélkül zárták a kontinensviadalt, megszerezve a rekordot jelentő negyedik EB-címet.

2024. Július 14. 16:44, vasárnap | Rendőrségi

Ne kössük mindenki orrára, mikor és hová megyünk nyaralni

A rendőrség nem ajánlja, hogy bárki is a közösségi hálón bejelentse, hogy épp kirándulni megy, ahogy azt sem, hogy valaki a nyaralás alatt aktuális fényképeket töltsön fel a közösségi oldalára.

2024. Július 10. 12:00, szerda | Helyi

Napszúrásveszély! Másodfokú hőségriasztás van érvényben

Másodfokú hőségriasztás van érvényben ma, július 10-én Szlovákia déli járásaiban, a nappali csúcshőmérséklet meghaladhatja a 37 °C-t.

2024. Július 08. 11:40, hétfő | Sport

F1: Hamilton nyerte a Brit Nagydíjat

Ez volt a brit versenyző kilencedik győzelme hazai pályán (2008, 2014, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2021, 2024).